Khmer food cooking - សម្លកកូរស្លឹកបាស | ម្ហូបខ្មែរ



សួស្ដីបងប្អូនទាំងអស់គ្នាថ្ងៃនេះខ្ញុំសូមបង្ហាញពីរបៀបធ្វើ សម្លកកូរស្លឹកបាស ម្ហូបខ្មែរគ្រប់មុខមានរសជាតិឆ្ងាញ់ពិសាអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់ប្រជាជនខ្មែរមានភាពងាយស្រួលក្នុងការធ្វើ។

របៀបធ្វើ

គ្រឿងផ្សំៈ ​

ឆ្អឹងជំនីជ្រូក1កាំ
អង្ករលីង កន្លះ​ចានចង្កឹះ
ប្រហុក 1​ស្លាបព្រា​បាយ
ទឹកត្រី 1ស្លាបព្រា​បាយ
ស្ករស 1​ស្លាបព្រា​បាយ
ម្សៅ​ស៊ុប 1​ស្លាបព្រា​បាយ
ខ្លាញ់ 2​ស្លាបព្រា​បាយ ​
គ្រឿង​មាន (​គល់​ស្លឹកគ្រៃ រមៀត រំដេង ស្លឹកក្រូចសើច ខ្ទឹមស​ប្រហុក)
 វិធី​ធ្វើៈ

1.​សាច់ជ្រូកកាប់ជា​កង់​ៗ អង្ករលីង​ត្រូវ​បុក​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ​។
2.​ដាក់​ខ្លាញ់​ឲ្យ​ក្តៅ លីងគ្រឿង ឆា​ឲ្យ​ឈ្ងុយ ទើប​ដាក់​សាច់ជ្រូកកូរឲ្យសព្វ រួចដាក់ទឹកចូលទុកឲ្យពុះ អង្ករលីង​ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅ​ស៊ុប ដាក់​ទឹក​ឲ្យ​ល្មម​ទុក​ឲ្យ​ពុះ ភ្លក់​រសជាតិ ឲ្យ​ល្មម ចុងក្រោយទើប​ដាក់​ស្លឹក​បាសជាកាស្រេច។

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Tags